РУСИЯ СПИРА ВСИЧКИ ПОЛЕТИ ОТ 27 МАРТ

Aeroflot bgnes

Следващата седмица ще бъде неработна в цяла Русия

Руското правителство нареди пълно прекратяване на редовните и чартърни полети от 27 март, съобщи РИА Новости. Изключение ще се прави само за полетите, връщащи руски граждани в родината.

Следващата седмица е неработна за цяла русия според заповед на президента Владимир Путин. Той направи обръщение към гражданите във връзка с разпространението на новия вид коронавирус.

Благодарение на предварително предприетите мерки, засега в страната успяват да удържат разпространението на заболяването, подчерта той. Но Русия не е в състояние да се изолира от заплахата дори и само поради географското си положение.

Онова, което може да се направи, е да се работи професионално и организирано, като не се забравя, че основният приоритет е здравето и живота на гражданите.

Във връзка с това, правителството е набелязало някои конкретни мерки, които следва да бъдат осъществени в близките дни.

Референдумът за промените в Конституцията ще бъде отложен за по-късна дата.

Всенародното гласуване трябваше да се състои на 22 април, но обстановката с COVID-19 налага преместването му за по-късен срок.

Новата дата ще бъде определена в зависимост от ситуацията в страната и отделните региони и след като бъде изслушано мнението на лекари и специалисти.

В момента най-важното е да се предотврати заплахата от бързо разпространение на болестта.

Следващата седмица ще бъде неработна, като бъдат запазени заплатите на работниците и служителите.

Ще работят само магазините, аптеките, медицинските учреждения, банките, транспортните фирми, както и органите на властта.

Путин призова гражданите да спазват препоръките на компетентните институции, за да предотвратят разпространението на вируса. Той ги посъветва да си останат по домовете, независимо от удължените почивни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *