РУМЕН РАДЕВ В ДЕНЯ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА: ПОВЕЧЕТО ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ, ЛИШЕНИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

Radev bgnes

Президентът призова за единение на нацията  и достойни старини за българите

Държавният глава е патрон на честванията по повод празника, съобщават от прессекретариата му. В писмото си Румен Радев подчертава, че съществуването в бедност, лишения и изолация е участ за голяма част от възрастните хора в България и те с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живота у нас.

„Моментните прояви на загриженост могат да бъдат временно решение на затрудненията, но не са в състояние да ви гарантират сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е необходима промяна в нагласите за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на вашата активност трябва да се превърне в приоритет при формирането на социалната и здравната политика в бъдеще“, посочва в адреса си Радев. Според президента тенденцията на застаряване на населението изисква адекватни управленски решения днес.

Румен Радев отбелязва, че доверието помежду ни и споделянето на общи ценности изграждат единението, от което се нуждаем, за да чувстваме опората на цялото общество. „Следването на принципа за солидарност не се изчерпва с начина, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното разбиране и подкрепа не се изчисляват в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общност. Оздравяването и укрепването на социалната тъкан започва с грижата за децата и възрастните хора“, пише в поздравлението си президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *