РОМСКО СЕМЕЙСТВО ОТ БУРГАС ОПИТА ДА ПРОДАДЕ ДЕТЕТО СИ В ЧУЖБИНА

police-bgnes-640x359

Общински служители предотвратили престъпната схема

Ромско семейство от квартал „Акациите“ опита да продаде дъщеря си зад граница, съобщиха от община Бургас.  Родителите отишли в общината, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ бил изгубен. Поведението на фамилията обаче се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване на гражданите.

Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му. Директорът на Центъра за административни услуги „Възраждане“ Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Патрулните коли и разследващи екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.

При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *