Роман Василев ли издъни акцията в Костинброд?

Роман Василев и Цветан ВасилевНа атрактивната пресконференция на главна прокуратура на 15 май Сашо Диков попита Сотир Цацаров:“ Кой издаде четата на ТВ7″?,но получи отговор:“Не знам“. Главният прокурор многократно обясни, че разследването на ДАНС и прокуратурата е било възпрепятствано от медийния шум на 11 май. Тогава разследващите са предвиждали да проследят къде ще бъдат транспортирани 350-те хиляди бюлетини, които са открити в „Мултипринт“. Сутринта в събота, денят за размисъл, ТВ7 разигра истеричен спектакъл под надслов:“ Опит на ГЕРБ за манипулация на изборите“, който продължи целия ден с ескалиращо напрежение.

Според експерти,изтичането на информация най-вероятно е станало от прокуратурата, за да се провокира скандал в навечерието на изборите с цел дискредитирането на ГЕРБ и в полза на БСП и ДПС, с които е в тясна връзка собственика на ТВ7 Цветан Василев, основен финансов рупор на руските икономически интереси в България. На пресконференцията главният прокурор изясни, че в петък се е разбрал с президента Плевнелиев в Костинброд да се действа дискретно, за да не се взриви изборния процес. Но някой имаше интерес бомбата да бъде пусната часове преди началото на вота. Според социолози, ГЕРБ загуби от този скандал между 6 и 10 процента от електоралния вот.

Ако ТВ7 не беше взривила ситуацията с безпрецедентни обвинения и крясъци, прокуратурата и ДАНС щяха да си свършат работата, да се установи имал ли е някой намерение да използва допълнителните бюлетини, къде евентуално са щели да бъдат транспортирани и за кого… А не дни наред страната да се занимава с предположения и спекулации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *