РЕКОРД: ЗАЛОВИХМЕ 423 КИЛОГРАМА ХЕРОИН МЕЖДУ ПЛОЧКИ ТЕРАКОТ

Cacarov bgnes

Наркотикът на стойност над 63 милиона лева е пристигнал в България от Иран

423 килограма хероин задържаха митничари на граничния пункт Видин – Калафат в български ТиР, превозвал теракотени плочки от България за Холандия. Това съобщиха на брифинг в прокуратурата главният прокурор Сотир Цацаров, директорът на Митниците Георги Костов и главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде БНТ. Наркотикът е бил напластен в листове от по над килограм в слепени плочи от теракота с големина 78 на 78 см. Установеното количество е с близо 70% чистота и е на стойност над 63 млн. лева. Това е най-голямото количество задържани наркотици у нас.

Вчера около 5.30 сутринта, екип на Митница „Лом“ спрял за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, който превозвал 25 палета, с общо тегло 23 тона теракотни плочи от България за Холандия. Изпращачът е непозната фирма, а получателят е фирма, която се занимава с готварска дейност в Холандия. Тогава сработил механизмът „анализ на риска“, посочи Костов.

Товарният автомобил е отклонен за извършване на проверка. Установени са нетипични аномалии, незабележими без високите технически параметри и високата експертиза на служителите, които работят с преносима модулна система. Когато разпечатили един от палетите се установил и допълнителен белег – остра миризма на оцетна киселина. Тогава служителите решили, че може би става въпрос за камуфлирано в пакетите количество наркотично вещество.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *