Разпознаха Емил Милев – Крокодила при обира на “Speedy”

Емил Милев – КрокодилаИзвестният крими герой от близкото минало – Емил Милев – Крокодила или Кроки, е разпознат при въоръжения грабеж на централния офис на куриерска фирма “Speedy” в столичния квартал „Горубляне“.

Припомняме, че при нападението, петима мъже с якета с надпис „ГДБОП“ нахлуха в офиса на фирмата, съобщавайки че провеждат полицейска акция. Касиерката, която е единственият служител, намиращ се на мястото тогава, е завързана и зашеметена с бухалка.

От помещението за съхранение на оборота са откраднати 340 000 лева, намиращи се в четири каси. Цялата ситуация се раиграва за не повече от 5 минути.

Емил Милев – Кродкодила, който стана известен с нападения по пътя, облечен като служител на полицията, е едно от припознатите лица при разпитите на свидетели и преглеждането на доказателствения материал.

Почеркът на въоръжения грабеж е подобен на този, използван от неговата банда за обири. Мъжът е в неизвестност от 4 години и за момента няма данни къде се намира. Той е заподозрян за няколко въоръжени грабежа на територията на няколко софийски села – Сеславци, Челопечене и Локорско.

Въоръженият грабеж на централния офис на „Speedy“ е най-големият удар до момента, тъй като открадната сума от там е повече от тази, взета при трите други удара заедно.

Досието на Кроки

Емил Милев – Крокодила или Кроки има богата криминална биография. Заедно с брат му – Евгени – Гейзо, станаха известни с нападението над германски гражданин през 2009 година в село Вакарел до София.

От тогава Крокодила е в неизвестност.

Преди това той е подозиран за автор на грабежа на банков клон, намиращ се в столичния ж.к. „Студентски град“, при който бяха откраднати общо 255 000 лева, от които крадците изпуснаха 40 000 в бързината.

Полицейски униформи

Почеркът на Кроки и Гейзо при ръководенето на организираната престъпна група, известна като групата на Крокодилите, е сходен с този на грабежа на „Speedy“. Само до 2009 година, групата на Кроки е заподозряна за извършител на над 30 грабежа на територията на страната.

Благодарение на лошата му слава в чужбина се появяват плакати, призоваващи хората да не пътуват през България, защото ще ги ограбят.

Методът на нападение е сходен всеки път. Нападателите причакват жертвите си вечер по магистралата или по някой черен път и ги спират за „полицейска проверка“.

Те разполагат с полицейски лампи и униформи, така че лесно заблуждават водачите. След като колите отбиват, те вадят автомати и ги ограбват, пишат от crimes.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *