Разкритие на Дейли Мейл: Кралицата на джебчиите е българка!

ДжепчийкаСкандален репортаж на британския вестник нарочва старозагорска циганка за най-добрата крадла.

Ромка от България методично обучава деца да крадат. В крайния квартал на Стара Загора 77-годишната Донка Панова е любимка на ромите, кралица на джебчийството и горда със своето прозвище Златните ръце.

Това разкрива в репортажа си британският вестник „Дейли Мейл”, след като репортер на изданието се внедри в ромската махала и направи документален филм за ромите джебчии.

През годините Златните ръце е обучила стотици деца, включително своите 30 внуци и 12 правнуци в сложността на занаята да преджобват минувачи по улиците и пътници в обществения транспорт. От кадрите става ясно, че много от тях се готвят да пътуват до Великобритания след Нова година, когато падат ограниченията за български и румънски емигранти.

Внукът на Донка – Господин Панов, 26-годишен, вече е добил опит в Англия. Той признава, че е бил в Портсмут, където е припечелил около 3000 лири от джебчийство.

Неговата баба разказва, че започнала да краде през 1950 г., по време на соца. „Тогава не можехме да пътуваме, сега завиждам на младите, че могат да пътуват из Европа. Аз бях най-добрата” – споделя ромката, чиито тихи пръсти са я направили богата. Кралицата на джебчиите споделя, че има 5 къщи, споделят от razkritia.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *