Първата дама на Франция изневерявала с двама мъже едновременно

Валери ТрирвильорСензационни твърдения, че първата дама на Франция Валери Трирвильор е изневерявала на бившия си съпруг едновременно с двама любовници бяха чути вчера в съд в Париж.

47-годишната приятелка на президента Франсоа Оланд съди в нарушаване на личния живот двама автори, на които принадлежат твърденията. В биографията “Размирницата” се твърди, че Трирвильор е била обща любовница на Оланд и бившия консервативен министър Патрик Деведжиян, докато все още била омъжена за Денис Трирвильор преди девет години. Двамата мъже са знаели, че “си делят” госпожа Трирвильор, но когато Деведжиян отказал да напусне жена си заради нея, Валери избрала да продължи аферата само с Оланд. Трирвильор се развежда със съпруга си през 2010 г. Сега Трирвильор иска компенсации за нанесени морални щети в размер на 35 000 британски лири от авторите и телевизионни журналисти Кристоф Якубишин и Аликс Буйяге.

Когато случаят попадна за първи път под светлината на прожекторите през декември, Оланд бе обвинен в злоупотреба с власт, защото писа лично до съдията по делото и го призова да защити неговата спътница. В ръчно написаното писмо, президентът определя твърденията като “чисто изфабрикуване”.

Писмото обаче разгневи защитата на журналистите и адвокатът им Оливие Пардо заяви в съда: “Нарушено е разделението на властите. Президентът е пазител на независимостта на съдебната система. Ние плуваме в лудост”.

Трирвильор е фигурант и по друго дело със странен характер, заведено срещу Франция. Френският бизнесмен Ксавие Камлен съди първата дама на Франция, че злоупотребява с пари на френските данъкоплатци. Камлен живее в Швейцария, но плаща данъци във Франция.

Според Ксавие Камлен, „първата любовница“ на Франция няма правото да използва средства на данъкоплатците за неща, полагащи се на истинска първа дама. Абсолютно е недопустимо ние с нашите пари да храним, поддържаме и се грижим за тази жена, коментира Ксавие Камлен. Камлен е внук на френския предприемач Жофроа Гишар, основател на веригата магазини „Казино”, която днес има клонове в целия свят.

Трирвильор и Оланд живеят от дълго време заедно, но нямат брак. Въпреки това Трирвильор има достъп до официалните президентски резиденции, до колите и самолетите. Тя разполага и с офис и персонал, които обикновено се полагат само на първите дами. Според бизнесмена ситуацията с „първата приятелка“ на президента е направила Франция за присмех пред света. На теория ако вината на Трирвильор бъде призната, тя може да отиде в затвора.

Трирвильор също наскоро съди френско списание за това, че е публикувало нейни снимки по бански от почивката й с Оланд миналото лято. Съдът постанови да й бъдат изплатени само 5000 британски лири като компенсация.

Първата дама на Франция бе в центъра на народния гняв миналата година, когато се опита да съсипе кариерата на Сеголен Роял – майката на децата на Оланд. Тогава тя постан в Туитър съобщение, в което подкрепи опонента на Роял в избори за местната власт. Роял загуби и заяви, че е била “наръгана в гърба с нож” от приятелката на Оланд.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *