ПЪЛНА БЛОКАДА НА КУЛАТА – И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ГРАНИЦАТА

Greece

Българските превозвачи спряха цялото движение , настояват за пълно отваряне на границата

След като гръцките земеделци не спазиха договорения прозорец за пропускане на тирове, българските превозвачи спряха цялото движение. Протестиращите гръцки земеделци не спазиха договорените часове за пропускане на тежкотоварни автомобили. В отговор малко след 11.00 часа шофьори затвориха границата от родна страна.

Камиони не са минавали през „Кулата“ от понеделник следобед и вече има дълга опашка. От българска страна тя е около 18 км и според думите на шофьорите приближава град Сандански, а от гръцка страна е със същата дължина. През граничния пункт вече не се допуска преминаване и на леки автомобили и автобуси. Българските шофьори настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори заяви: „Не само шофьорите, а вече тук има граждани, които подкрепят тези действия. Гърците си играят с нервите на хората. Искаме от Гърция пълно премахване на блокадата. Ако не го направят и ние няма да пускаме. Има гръцки автомобили на опашката от българска страна и няма да бъдат пуснати да минат“. Наши шофьори, чакащи да падне блокадата на гръцките фермери, готвят гражданско неподчинение на ГКПП-Кулата. Те се заканват да преградят с жива верига около казиното преди граничния пункт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *