ПУТИН ПРИЕМА КЕРИ В КРЕМЪЛ

Putin lavrov keri bgnes

Обсъждат се съвместните действия за потушаване на световни кризи и най-вече конфликта с „Ислямска държава”

Руският президент Владимир Путин прие днес в Кремъл руския първи дипломат Сергей Лавров и американския държавен секретар Джон Кери. Преди това Лавров и Кери обсъдиха позициите на Русия и САЩ по ключови за международната сигурност проблеми – сред тях кризите в Сирия и Украйна. Срещата с Путин се очакваше с огромен интерес от световната дипломация заради ключовото й значение.

На срещата присъстват още помощникът на руския президент Юрий Ушаков, заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, съветникът на американския президент Барак Обама за Русия Селест Уоландър и посланикът на Съединените щати в Москва Джон Тефт.

Путин изрази задоволство, че ще има възможност да разговаря с Кери и да обсъди с него всички въпроси, които той е дискутирал с Лавров, предаде още ТАСС. Русия вижда колко усилия полагате за регулиране редица остри проблеми, похвали президентът гостуващия държавен секретар на САЩ и добави през усмивка: „Не успяваме да следим вашите пътувания. Имате нужда да се наспите. Виждам това.“ Кери от своя страна подчерта, че САЩ и Русия могат да направят много заедно за решаване на проблемите в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *