ПРОТЕСТ В ПОЛУНОЩ ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ПОКРАЙ ФАЛИРАНЕТО НА „ОЛИМПИК“

Koli BGNES

Собственикът на фалиралия кипърски „Олимпик“ – оръжеен бос, фирамта работила в Испания без лиценз

Среднощен протест на десетки шофьори пред Народното събрание заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“, съобщава БНР. Демонстрантите пристигнаха на протеста с автомобилите си и ги паркираха пред сградата на Народното събрание. Части на жандармерията охраняваха сградата.

Българският клон на застрахователна компания „Олимпик“ дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи за прекратени предсрочно полици по „Гражданска отговорност“, съобщи на извънредна пресконференция в петък заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

Протестиращите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията. Според тях властите не са реагирали адекватно. Недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на „Цар Освободител“ пред сградата на парламента, допълва радиото. За кратко движението беше спряно заради част от паркираните автомобили на протестиращите.

До края на септември кипърски съд трябва да вземе решение дали да започне процедура по ликвидация на дружеството. Ако се случи, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея.

Собственикът на фалиралия застраховател “Олимпик” търгува и с оръжие, пише “Труд”. Едноличен собственик на капитала на “Олимпик” АД е испанецът Диего Гонзалес Алонсо.

Това става ясно от кореспонденцията на Комисията за финансов надзор с надзорния орган по застраховането в Кипър. Алонсо е собственик на “Олимпик” чрез неговата фирма Hispakol.

От комуникацията с кипърския надзор КФН разполага с ограничена информация за акционера, от която става ясно, че основната му дейност е в други държави извън България и Кипър и освен чрез клона на застрахователя по никакъв начин не е свързана с България.

Междувременно от Гаранционния фонд съобщиха, че вече над 66 000 автомобила са с втора полица към друга компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *