ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ДУМИТЕ НА ПРЕМИЕРА ЗА НАРКОТРАФИКАНТИ В ПАРЛАМЕНТА

Rumyana Arnaudova bgnes

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че проверката е по сигнал на Гражданско сдружение „Боец“ и от Движение „Възраждане“

Според Арнаудова сигнал от БСП не е получаван. По-рано днес социалистите съобщиха, че ще сезират главния прокурор заради изказването на премиера. Именно това изказване стана повод бившият вече председател на парламента Димитър Главчев да изгони председателя на БСП Корнелия Нинова от пленарната зала. Тогава от БСП поискаха Борисов да даде обяснение за думите си, а Нинова попита колегите си от ГЕРБ дали не се чувстват обидени от думите на премиера.

Вместо това Главчев счете въпросите ѝ за обида към парламента и премиера и изгони Нинова от залата. На следващия ден, след намесата на премиера, той подаде оставка.  В парламента днес от левицата поискаха Сотир Цацаров да разпита Борисов по случая.

Господин Бойко Борисов кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове?, попита Филип Попов.

В отговор от ГЕРБ направиха в Народното събрание своеобразен преглед на печата с греховете на БСП и престъпленията около тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *