Прогноза за времето: Седмицата започва със затопляне

Прогноза за времетоСутринта ще бъде студено с минимални температури между -1° и 4°, в София около 0°. През деня ще преобладава слънчево време. Разкъсана средна и висока облачност ще има в западната част от страната. Ще бъде почти тихо. Със съществуващата в предобедните часове температурна инверсия, в низините ще има условия за образуване на сутрешни мъгли, който с разсейването си ще преминат за кратко в слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат с 2-3°, като максималните в повечето места ще са между 15° и 20°, в София 18°.

Оставайки без съществена промяна, атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Пирин, Рила и Витоша ще има разкъсана облачност – високо над върховете и билата. В останалата част от страната ще е слънчево. Северният вятър съвсем ще отслабне, ставайки след обяд в западната част от страната до умерен, вече от югозапад. Затопля се. На 1200 м.н.в дневната температура ще достигне 14-15°, на 2000 около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, а вятърът слаб, предимно от югоизток. Максимални температури около 15°. Вълнението на морето ще е съвсем слабо, около 1-2 бала.

Вижте и прогноза за времето във вашия град!

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *