ПРИЗЕМИХА РЪЧНО ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ ФАЛКОН С БОРИСОВ НА БОРДА ЗАРАДИ АВАРИЯ

Kodjeykov bgnes

Генерал Тодор Коджейков: Самолетът ще бъде временно спрян, имаме нужда от нов

Пореден инцидент с правителствения Фалкон. На борда е имало 9 души включително и премиерът Бойко Борисов. Този път проблемът е в навигационната система, която изключила при захода за кацане. Навигационната система не се е рестартирала и се наложил нов заход, при който самолетът е приземен на ръчен режим.

Директорът на „Авиоотряд 28“ ген. Тодор Коджейков съобщи пред журналисти, че машината е на 19 години и това е поредният инцидент с нея. В тази връзка Коджейков ще апелира пред премиера Бойко Борисов да се помисли спешно за закупуване на нов самолет.

Директорът на Авиоотряд 28 заяви, че по време на полета не е било безопасно за пътниците, докато не е приземен самолетът на летището. „При втория кръг самолетът е приземен благополучно благодарение на това, че пилотите познават добре района на летището и софийското равно поле. В момента на инцидента над София е преобладавало облачно време“, подчерта Коджейков.

„Знаете, че и преди в годините има 3-4 отказа поради една или друга причина. Това, което правим е, че спазваме стриктно всички изисквания за експлоатация, но старата апаратура си показва дефектите. Имаме нужда от нов самолет, в който не се вози само премиерът“, каза още генералът. Коджейков има готовност да предложи варианти, ако държавата даде „зелена светлина“.

Тодор Коджейков е категоричен, че докато не се установи каква е причината за поредния отказ на системите, самолетът няма да се пуска в употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *