ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ СЕ ЗАКАНИ ДА НЕ ХОДИ ПОВЕЧЕ НА КСНС БЕЗ МЕДИИ

Borisov bgnes

Причината за изказването му е разсекретяването на първата стенограма за КТБ от президента Румен Радев

Стенограмата от КСНС при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 г. беше качена на сайта на президентската институция. Борисов подчерта, че КСНС било единственото място, където отговорните хора в държавата можели спокойно да разговарят, но това вече не е така.

„Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на Консултативен съвет, само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както е във Висшия съдебен съвет. Няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

„Много е хубаво – ако може всички стенограми да ги разсекретят, ако може и аз това постановление за „Грипени“-те също, за да видите каква глупост“, каза още Борисов.

Малко по-късно темата коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет, единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес“, написа Нинова във Фейсбук. Тя подчертава, че по времето на Росен Плевнелиев единствената мисъл на Борисов е била как да свали законно избраното правителство, а при Радев – как правителството на ГЕРБ да изкара цял мандат за пръв път. „На този съвет, Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 в МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте – къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. „, посочи Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *