ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ОТ ПОЛУНОЩ МАСКИТЕ ОТНОВО СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

_S1L0542

Дистанцията остава, навсякъде по света мерките за излизане стават все по-строги, както и задължителното носене на маски. Премиерът Борисов смята да се разпореди излизането навън да става само с маска. Премиерът смята, че това няма да представлява проблем при голямото количество маски, които са се поръчали и произвели.

Борисов съобщи, че са поръчани допълнително 1 млн. маски. Той подчерта, че и всеки може да си ушие маска, а и да носи шал, но да носи нещо. В краен случай слагаш един шал и така отиваш до магазина, отсече Бойко Борисов и отправи призив дори и да се даряват маски.

„След няколко дни ще представим как ще възобновим, ще изградим производство на тестове, няма да станат за 10-20 дена, но за 2-3 месеца. Навремето България е имала подобни възможности, вярно във военната област, във Варшавския договор, затова ние както започнахме да си произвеждаме маски, облекла, очила, така ще започнем да си произвеждаме тестове. Към момента имаме резерв от 10 000-15 000 PCR-ара, така че има с какво да се работи“, обясни премиерът.

Той изрази притеснение, че ниската заболеваемост и смъртност в България успокоява хората и се създава усещане, че проблемът с коронавируса е отминал или шега. Премиерът добави, че след две седмици ще е пикът на заразата.

„Добрата новина в тъгата е, че починалите досега са с тежки заболявания. Но такива има много в страната. Ако всички такива пациенти влязат в болниците в кратък период от време, ще понесем катастрофална щета“, каза още Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *