ПРЕИЗБРАХА РАДАН КЪНЕВ ЗА ЛИДЕР НА ДСБ ЗА ВТОРИ МАНДАТ

Radan Kynev DSB BGNES

Той получи подкрепата на 502-ма делегати, 10 се въздържаха и 2-ма гласуваха с против

Радан Кънев получи нов 4-годишен мандат да води ДСБ от XV Национално събрание на партията. „Повярвайте ми, че силата е у вас, а не у мен“, обърна се той към делегатите на форума, посочва БТА. В рамките на овия с мандат председателят ще има трима заместници – досегашните Атанас Атанасов и Светослав Малинов, а новият е Димитър Сяров.

По-рано Радан Кънев поиска новият му мандат д бъе само за една година, за да се види дли може да изпълни обещанто.  Решаващ момент за ДСБ не са президентските избори, не е дали Реформаторският блок в този му формат ще оцелее, но това би било решаващо за България с оглед на ситуацията, според Радан Кънев. Затова не било случайно, че тъмносините два пъти протегнали ръка на ГЕРБ, за да има страната ни президент с безспорна геополитическа ориентация и той да е гарант за реформа в съдебната система. „Отхвърлената ръка означава, че гледаме в различни посоки и дава шанс за ляв президент, който е и голям риск за България“, обясни той.

Евродепутатът Светослав Малинов посочи, че партията вече е преодоляла най-голямото изкушение в българската политика – участие във властта с цената на тежки компромиси. Това решение ни осигури политическо бъдеще, ДСБ си осигури път след Борисов, посочи той. По думите му Бойко Борисов не би могъл да води България с оглед на създадената ситуация, особено по отношение на развитието на ЕС. Той ще бъде един от най-нелепите премиери, заяви Малинов.

Представителят на Гражданския съвет в Реформаторския блок Гроздан Караджов поиска да бъде направена анкета сред членовете и симпатизантите на Блока кого искат за техен кандидат за „Дондуков“ 2. Въпросът не е дали аз ще приема номинация за президент, трябва да обърнем въпроса – „вие какво искате“, заяви той пред форума.

Вили Лилков призова ДСБ да поеме инициативата и лидерството и да номинира двойката за „Дондуков“ 2. Има нужда от човек, който да излезе и да каже, че той иска да се бори за държавен глава, смята той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *