ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП: САЩ ЩЕ АДАПТИРАТ МЕТОДИТЕ СИ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

Trump g7

Той e горд, че заради взетите мерки, нивото на заплаха за американците „продължава да бъде много ниско“

Властите на САЩ, ако е необходимо, са готови да адаптират методите си за борба с разпространението на новия коронавирус. Това обяви американският президент Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом.

“Благодарение на всичко, което направихме, нивото на заплаха за жителите на САЩ продължава да бъде много ниско. Готови сме да се адаптираме, да направим всичко необходимо, тъй като болестта се разпространява”, каза още Тръмп. Според него, САЩ възнамеряват да отделят толкова допълнителни средства, колкото е необходимо за борба с разпространението на новия коронавирус.

“Готови сме да похарчим толкова, колкото е необходимо. Законодателите могат да правят каквото си поискат. Поискахме от Конгреса 2,5 милиарда долара за борба с коронавируса. Някои републиканци искат да осигурят 4 милиарда, а някои демократи – 8,5 милиарда”, каза президентът. Той подчерта, че всички, освен един гражданин на САЩ, заразени с новия коронавирус, са в добро състояние.

“Нивото на разпространението на болестта у нас остава много ниско и тези хора се подобряват”, каза той. “Имаме само 15 болни, прибрахме една група от Япония, защото те са американски граждани. Те са в карантина и също се подобряват”, каза президентът. “Решихме, че е наша отговорност. Бяха общо 42 души “, добави Тръмп.

“Единият е доста болен, но се надявам да се възстанови. Останалите са в отлично състояние”, подчерта президентът.

Тръмп каза още, че вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще координира усилията за борба с разпространението на новия коронавирус в страната.

“Поверявам борбата срещу коронавируса на нашия вицепрезидент Майкъл Пенс. Майкъл ще работи с професионалисти – лекари и други, които работят по този проблем. Отличен екип”, допълни американският президент. Той отбеляза също, че Съединените щати могат да ограничат, ако е необходимо, комуникацията със страни, засегнати от новия коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *