ПРЕЗИДЕНТЪТ: СМУЩАВАЩО Е, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА, ПРЕДОСТАВЕНА ОТ БОЖКОВ, СЕ ПОТВЪРЖДАВА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

rADEV

Тук има какво да се мисли, каза Радев

Президентът Румен Радев настоя, че са необходими ясни критерии при искането на здравните власти за удължаване на извънредните мерки у нас.

По думите му такива са липсвали – както при обявяване на извънредното положение, така и при рязкото излизане от него.

По-рано днес главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната.

Тя изтича на 15 юни, но новите огнища, налагат нейното продължаване. Тепърва ще се решава дали това да е до края на юни или до 15 юли.

Според Кунчев евентуалното удължаване няма да доведе до въвеждането на нови ограничителни мерки – като връщането на КПП-та на изходите на градовете или спирането на достъпа до паркове, градини и ресторанти.

Пред журналисти в Генерал Тошево държавният глава коментира и намерението на обвинения бизнесмен Васил Божков, който се укрива от родното правосъдие в ОАЕ, да влезе в политиката.

Президентът определи намерението му като „несериозно и трудно реализуемо“.

„Смущаващото е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. И информацията, която предостави г-н Божков, още по-смущаващото е, че се потвърждава от представители на правителството и тук има много какво да се мисли. Въпреки че има опити тази информация, тези факти да бъдат неглижирани. И разкритията за интимните връзки с едрия бизнес, остават усещането за подмяна, за тежка зависимости в изпълнителната и в законодателната власт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *