ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЖГЕРБ ИРЕНА СОКОЛОВА: ЖЕНИТЕ В ГЕРБ СА ДЕЕН УЧАСТНИК В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ

IMG_4575

В Албена се проведе Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ

Обществото ни се нуждае от ново гражданско участие. Най-голямата необходимост за страната ни днес е  постигането на диалог. Жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива. Това заяви при откриването на Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ председателят на организацията Ирена Соколова. „Жените са другото лице на присъствието в политиката, използвайки привилегията, че сме жени“, каза още тя. На форума присъстват близо 200 дами от областните структури  на  ЖГЕРБ в цялата страна.

Ирена Соколова посочи, че седем от министрите в правителството са жени, както и 24 от народните представители на ГЕРБ. „Ние носим отговорност за бъдещото поколение“, посочи лидерът на Жени ГЕРБ.

Богдан Мирчев, представител на Ханс Зайдел за България, коментира, че в България не се налага да се въвеждат специални квоти за участие на жени в политиката, тъй като още от началото на прехода преди 26 години те са се включили активно и дейно. Той подчерта, че предстоят президентски избори, които ще са сериозно предизвикателство, особено в условията на тежка геополитическа криза и бежанската вълна. Мирчев предупреди, че много от партиите, ще предпочетат пътя на популизма, за да си осигурят гласове.

Румен Иванов, областен ръководител на ГЕРБ-област Добрич и народен представител, приветства представителките на Жени ГЕРБ и подчерта, че участието на жените в политиката е белег не само за европеизация на политически живот и общестно, но и гаранция за по-хуманна и насочена към отделния човек политика на партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *