ПОТРЕС! Родопски баби посветиха песен на Бареков

БарековПесен, посветена на Николай Бареков, измислиха от самодейния състав на с. Забръдо Евробаби.

Бившият ТВ Водещ, който реши да започне политическа кариера, пристигна вчера на традиционния събор в смолянското село. Той бе посрещнат като спасител на Родопския край. Местните жители запознаха Бареков с проблемите си и се оплакаха от труднодостъпно образование и здравеопазване, ниски доходи и висока безработица.

Текстът е следният:

Да знаеш майчо, да знаеш

Какво е сутрин хубаво, хубаво

Хубаво, още радостно

Бареков да се появи по TV7

Бареков да се появи по TV7

Известния, известния

Да каже добри новини торна ми, торна (тръгна) Бареков

По села и по градове

Народа да си защити Бареков – почитан, още обичан …

В отговор новият политик подкрепи идеята за приемане на държавна стратегия за високопланинските селища в България, включително и за населени райони със специален статут като Родопите и Странджа-Сакар. Според него държавата трябва да създава условия за обратна миграция на младите хора и младите семейства там, както и да предоставя помощи в двоен размер за детските надбавки за тези райони, еднократна помощ от 1000 лв. за раждане на първо дете и 2000 лв. – за второ. Той призова и за безплатни дърва за огрев във високопланинските селища, както и за безплатно здравеопазване за възрастните хора.

Според Бареков Програмата за развитие на селските райони е политизирана от правителството на Бойко Борисов. По думите му много от средствата по тази програма са изгубени, а тези, които са влезли в страната, са отишли по тяснопартиен критерий за определени общини. Той се ангажира да работи много с кметове и общински съветници, защото по думите му те са най-близо до хората и проблемите им.

Село Забърдо е известно с изобретяването на първото „виенско колело“ и поканата за св. Валентин към Никола Саркози и Карла Бруни. Самодейният състав за народни песни, наречен „Евробаби“, пък се прочу с песента, с която поздрави Барак Обама при избирането му за президент.

Източник: novini.bg

––

А ето и част от коментарите, след тази публикация:

***

Стилиян Стоев: Срам! Капута възпят в песен.Боже пази България!!!

***

Boris: Бареков е човека с най-много прякори – Капута, Дудука, Подлогата, Слугата, Ибрикчията***, Гъзолизеца, Курвата, Помияра. И всеки един е верен! Този позор с чии пари ще измие, за да стане чистичък и за пред хората с „ново лице“? С парите на Пеевски…? Дали..? Очаквам все по-мощни скандирания: „Бареков-Курво“ …“Бареков-Курво“. Да заложиш на това леке значи, че си по-тъп от него. Без съмнение!!!!

***

Анонимен: Разкажи Дудурачка где была, разкажи дудурачка кому духала?

***

Анонимен: ГЕРБ ЯВНО СА ОБРЕЧЕНИ ДА УПРАВЛЯВАТ, С ТАКИВА ОПОНЕНТИ ПРОСТО НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА.

22 коментара по “ПОТРЕС! Родопски баби посветиха песен на Бареков

 1. По-добре песен да ти посветят, отколкото с камъни да те погребат. Последните месеци сме свидетели на един ядосан и объркан народ, който се самоизгаряше;обявяваше гладни протести и издигаше грамади-в знак на несъгласие с управляващите и продажните ни политици. На фона на това ескалиращо народно напрежение, бабите от Забърдо посветиха песен на Бареков. Това е показател за едно: ако си заслужил уважението народно-те посрещат като скъп гост, в противен случай ще ти подарят най-малкото тояги.Предлагам на Цветанов или Плевнелиев да отидат без охрана в Забърдо! Стиска ли им?

 2. Бареков е човек на честта.Доказал себе си като професионалист.Коментиращите против него неможи и но малкият му пръст да се качите.

 3. Малко са публичните личности като Бареков, които ще отидат в отдалечен край и ще се опитат да изслушат наболелите проблеми на хората там. Нещо повече: Бареков предлага и алтернатива за тяхното разрешаване: досегашните програми за развитието на високопланинските региони, които са силно политизирани да бъдат сменени с една нова стратегия, която спешно да вземе мерки за здравеопазването на хората там; проблемът-миграция ; проблем за отопление и прочие. Защото ,в крайна сметка, всеки четвърти българин е лишен от грижите на държавата. А това е страшно и този проблем засяга всички ни.

 4. То и Буда го боготворите но до каде доведе България.Помислете защо младите напускат дом и семество и имигрират.

 5. кое му е срмното. Бабите си харесват дудука, нека си му пеят. А и той е народен човек за тях е отишъл там

 6. Всяка една медийна персона има прякори. Но ми е интересно:защо авторите на тази статия занимават хората само с прякорите на Бареков, а не кажат : кои са прякорите на бате Бойко? Борисов също има много прякори: като се започне с Бойко Тиквата и се стигне до мутра. Друго-щом се прибягва до спекулации с прякори, значи не може да се намерят “ други черни точки“ на Бареков , за да се омаскари. В този случай, обаче,се натрапва и един въпрос, който витае във въображението на някои: Парите на Пеевски? Бареков изрично подчерта: кой ще финансира неговият политически проект.Това няма да Бъде нито Пеевски, нито което и да е друго известно лице в бг политическото пространство. Проектът ще му се финансира ,като се реализира финансирането на всеки политически проект в една демократична държава: чрез фирми-представители от средния бизнес.

 7. Боже, пази България от политици, които не ги е еня за народа и стоят на топло в парламентарните зали и пълнят личните си джобове като служат на партийни интереси! Боже, пази България от политици, които не знаят как живее народа и гледат на него само като на електорат и то единствено-по време на избори! Боже, пази България от политици, които никой не възпява в песни!

 8. По добре родопските баби да въспеят един българин допринесал нещо на България от колкото някви си Обамчето или Съркозисчета.Каде е потреса сега?

 9. Какъв потрес бе авторитееее, хахахаха нормални ли сте? Човека се опитва да помага на хората, тия потресени били. Ам ако Тиквоций беше отишал сигурно тука ода щяхте да му напишете…срам и позор

 10. Браво на Бареков. Родопите са хубаво място и някой трябва да помисли за хората там, радвам се че го направи той, а не Борисов или Станишев

 11. Борисов и Станишев, Иване не могат да си покажат изцапаните , продажни мутри пред народа.Нямат лица ,за да идат до Забърдо.

 12. Що за заглавие е това бе?! Що да е потрес я зачакайте да видим какво може да свърши преди да се „потрисаме“!

 13. Много добра и мила постъпка. Време е някой да обърне внимание на възрастните хора по селата

 14. Някой да се сети за забравените от Бога Родопсли селца.. всички депутати се правят на ударени и не обръщат внимание на наистина нуждаещите се.

 15. аз не видях някой да е враждебно настроен към Бареков. И бабите бяха много натурални-нямаше нищо фалшиво в тях.Ако на някои не му харесва -да не слуша.А с бабите не се занасяйте защото те не прощават на никой-па макар и с песен

 16. Попринцип не съм фен на прекаленото прехвалване на някой, но като цяло симпатизирам на Бареков, а бабите така и на Борисов пяха – дано не бъдат подведени..

 17. И какво вече – потрес. Хората са му посветили песен какво толкова лошо има .Значи го харесват. Един от най-обективните жураналисти според мен.

 18. Не знам за спасител,но ще направи много промени в политиката и за страната ни.Нека Бареков продължава все така да се бори срещу мафиотските схеми които погубиха Държавата ни.

 19. Добре ,че поне Бареков се сети за тези високопланински райони, в които не е стъпвал друг политик.Нещо повече: останалите политици не знаят къде се намира и на картата Забърдо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *