Потрес! Депутат от ДПС наби лекарка!

Хасан ХаджихасанРъководството на областната болница във Велико Търново и Българският лекарски съюз ще разследват жалби за конфликт между депутат и лекарка в спешното отделение. Сблъсъкът между Хасан Хаджихасан и лекарката станал в събота по обед.

Народният представител от ДПС закарал съпругата си в болницата. “Намерих я паднала пред пералнята, повиках невролога д-р Недялков и заедно с него отидохме в болницата”, разказа Хаджихасан пред “24 часа”. Заради съмнения за мозъчен кръвоизлив жената била насочена към спешното отделение. Там възникнал конфликт между депутата и д-р Милена Узунова.

“Ходихме на скенер и ни казаха, че съпругата ми трябва да лежи неподвижно. Тази лекарка обаче застана пред носилката и отказа да ни пусне, защото не сме влезли през правилната врата за пациенти. Тогава я блъснах леко с ръце, но ако вашата майка беше в такова състояние, как щяхте да реагирате”, обясни Хаджихасан.

Според него след това 20 минути медичката се бавила с поставянето на система. Направила го едва след обаждане до шефа на спешното д-р Стефан Филев. “Не съм присъствал на инцидента, възникнали са някакви лични дрязги, при които колежката е паднала и днес  си е взела болничен, че е с мозъчно сътресение”, каза д-р Филев.

При скандала в спешното бил натиснат и паникбутонът. Екип на СОТ посетил обекта по сигнала и са съставени актове, казаха от полицията.

Д-р Милена Узунова вчера не бе открита за коментар. На телефона й отговори мъж, който каза, че е приета в болница извън Велико Търново. Тя възнамерявала да подаде жалба срещу ДПС избраника в прокуратурата.

Хаджихасан пък е подал сигнал до ръководството на болницата и Българския лекарски съюз за непрофесионално и нехуманно отношение на лекарката към пациент в тежко състояние. Съпругата му днес ще бъде преместена в болницата в Плевен. Преди 2 седмици в същата болница почина зетят на депутата. Тогава той съобщи, че е нямало кислородни бутилки и електрошок, с които съпругът на дъщеря му е можело да бъде спасен.

Източник: mignews.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *