Поредна чистка и в Информационно обслужване

Информационно обслужванеДържавната компания „Информационно обслужване“ АД, която обикновено извършва преброяването на изборите, има ново ръководство, а старото е сменено предсрочно. Така и държавната компания влезе в гъстия списък от структури, където коалицията на БСП и ДПС извършва масирани персонални чистки.

Компанията е известна с ветровитите ръководни места, защото едно от първите неща, които всяка нова власт предприема, е да смени директорския борд. Това се извършва и когато се зададат избори, независимо, че мандатът на членовете на борда е петгодишен.

Според справката в Търговския регистър Съветът на директорите е подменен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството – Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Не се съобщават формалните мотиви за смяната.

От „Информационно обслужване“ са освободени проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а по-рано през годината напусна Александър Колев, който бе заменен от Красимира Стоянова.

Стоянова запазва мястото си в съвета, а останалите новоизбрани са Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов и Николай Недялков.

Интересното в новия борд е махането на проф. Константинов от него. Неговото многобройно медийно участие му осигури противници в лицето на сегашните управляващи от БСП и ДПС, защото още от зимата математикът не спря да повтаря, че е против тази коалиция като алтернатива на ГЕРБ, а в момента е един от радетелите на обединение ГЕРБ – БСП в името на „националното спасение“.

Красимира Стоянова пък е член на Надзорния съвет на Виваком. Телекомуникационният оператор бе купен от инвестиционното дружество ВТБ капитал в съдружие с Корпоративна търговска банка на Цветан Василев.

Известна фигура е и Александър Петров, член на ЦИК, който е близък с бившия депутат от БСП и вътрешен министър в правителството на Сергей Станишев Румен Петров. Петров бе шеф на кабинета на Румен Петков, има минало, свързано с бившата Държавна сигурност и около името му се вдигна шум около участието му в ръководството на Държавната комисия по хазарт и издаването на лиценз за хазартна дейност на разследван за пране на пари турски бизнесмен.

Николай Недялков и Гюнай Мехмедов идват от ИТ-бизнеса.

Източник: mediapool.bg

Един коментар по “Поредна чистка и в Информационно обслужване

  1. Червените боклуци ще бъдат изметени от всички местенца, които са заели. Прошка няма да има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *