ПОЛИЦИЯТА УБИ ТЕРОРИСТА, ВЗЕЛ ЗАЛОЖНИЦИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ПО-РАНО ДНЕС

France bgnes

„Войникът на „Ислямска държава“ уби трима души и рани други двама при три отделни инцидента, случили се около град Каркасон

Полицията е успяла да убие терориста, който взе заложници във Франция, предаде АФП като се позова на източник от силите за сигурност. Нападателят Редуан Лакдим е убил най-малко трима души и е ранил четирима. Ислямска държава пое отговорност за действията му.

Лакдим първо отвлече кола в Каркасон в петък сутринта, убивайки пътник и ранявайки шофьора, казаха източниците пред АФП при условие за анонимност. След това той стрелял по група полицаи наблизо, оставяйки един от служителите на реда ранен преди да замине за близкия град Треб, където уби двама души и рани друг в супермаркет Super U. Въоръженият нападател влязъл в супермаркета около 11.15 часа сутринта.
При нападението в супермаркета са убити най-малко двама души. Мъжът е крещял „Аллах Акбар“, нахлувайки в магазина, твърдят свидетели. Специалните служби са щурмували магазина към 14:30 ч.

В акцията срещу Лакдим в супермаркета са простреляни жандармерист и друг военен. Простреляният жандармерист е 45-годишен подполковник. Той доброволно се сменил с един от заложниците, когото терористът държал като жив щит.

Жандармеристът оставил мобилния си телефон включен на една маса, което позволило на силите за сигурност да чуват ставащото в супермаркета. Когато чули изстрели, специалните части нахлули в супермаркета и застреляли Лакдим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *