ПОЛИЦАИ, КРИМИНАЛИСТИ И НАДЗИРАТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

MVR protest BGNES

В грандиозния протест ще се включат хиляди служители на МВР, а властта вече обяви, че ще оттегли предложението си.

Служителите в сектор Сигурност излизат на национален протест на 8 ноември от 13 часа пред Народното събрание в центъра на София. Очаква се в протеста да се включат полицаи от цялата страна. Недоволните искат незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет за 2016 г. в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

От СФСМВР заявиха, че протестът е напълно законен, подкрепен от всички синдикати в МВР. Очаква се поне 10 областни дирекции на МВР да се включат в него. Очаква се този протест да е най-масовият до момента, като от всички областни центрове за протеста към столицата се стичат служители на МВР.

Кабинетът обяви, че ще оттегли пакета мерки касаещ социалния пакет на служителите в МВР. Това стана ясно след изявленията на ръководството на МВР и синдикатите, които рано тази сутрин проведоха двучасово извънредно заседание на Съвета за социално партньорство. На съвета е решено промените да бъдат предложени след провеждането на консултации със синдикатите в МВР. Тези консултации ще се проведат през следващата седмица. В момента проектът на Закона за държавния бюджет вече е внесен в Народното събрание, а на срещата е взето решение между първо и второ четене въпросните разпоредби, които засягат социалния пакет на служителите на МВР и предизвикаха масовите протести през отминаващата седмица, да бъдат оттеглени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *