ПОЛЕТ НА „ЕР ФРАНС“ КАЦНА ИЗВЪНРЕДНО В СОФИЯ ЗАРАДИ АТЕНТАТА В ИСТАНБУЛ

FILE PHOTO - A Turkish Airlines aircraft taxis at Ataturk International Airport in Istanbul, Turkey, February 13, 2016. REUTERS/Murad Sezer/File Photo     TPX IMAGES OF THE DAY

 

Отменени са полети от Истанбул до София, българските летища в готовност да поемат отклонени от Истанбул полети

Самолет на „Ер Франс“ се приземи малко преди полунощ извънредно на летище София. Той изпълнявал полет от Париж за Истанбул и трябвало да кацне на летище „Ататюрк“, където по-рано вечерта бе извършена атентат. Същевременно редовният полет от София за Истанбул е пренасочен към Измир. Няма опасност за българските граждани, които са били на борда на самолета.

Турските авиолинии са отменили полет TK1027 от Истанбул до София в 9.05 ч. на 29 юни, както и полет TK1028, който трябва да излети от летище София за Истанбул в 10.00 ч. Все още няма информация дали ще се изпълняват полетите от Истанбул до София в 20.45 ч. и от София до Истанбул в 21.40 ч.

По заповед на транспортния министър Ивайло Московски, при необходимост българските летища в София, Бургас и Варна имат готовност да приемат до 23 машини, в зависимост от типа и категорията самолети. Извънредната ситуация над въздушното ни пространство се ръководи лично от министър Ивайло Московски. Веднага след атентата на летище „Ататюрк“ тази нощ за часове беше обявен Рейд Зиро /нулеви въздушни операции/ за въздушното пространство над Истанбул и района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *