Позор! Превръщат Сухиндол в ислямски център

ПозорЖители на най-малката община във Великотърновска област – Сухиндол са потресени от собственическото поведение, което напоследък демонстрират местните велможи на БСП и ДПС. Господарското отношение на новите коалиционни партньори към местните хора не е най-големият им грях. Истинска тревога тези дни събуди факта, че са налице демонстративни актове на подмяна на обществения дневен ред.

Това лъсна дори по време на сесия на местния парламент. 11-членният Общински съвет на Сухиндол се председателства от БСП, а с шестте си съветника социалистите имат думата за всяко решение на местните старейшини. На последното заседание на ОбС председателят Ивайло Отчев безцеремонно промени дневния ред и предварително предвидените теми за обсъждане. Още след първата точка на сесията Отчев изненадващо даде думата на общинския председател на ДПС Сергей Тосунов, който дори не е член на съвета. От най-високата за Сухиндол трибуна Тосунов направи продължително обръщение към жителите на общината, съобщавайки, че в ДПС са взели решение Сухиндол да се превърне в ислямският духовен център за тази крйна част на старопрестолната област.

За целта до дни в града ще пристигне служител на Аллах, който ще се установи трайно в Сухиндол, за да развива дейност. Отново извън предвидения дневен ред на заседанието, Тосунов предложи на ислямския свещеник да бъде предоставено общинско жилище. Това ще стане факт още на следващата сесия на ОбС с гласовете на БСП, тъй като по волята на избирателите Движението за права и свободи няма свое представителство в местния парламент на Сухиндол.

Друг шок за местните хора е факта, че по предложение на червения сухиндолски кмет, общината ще започне да отдава терени и имоти за срок от 10 години. От това ще се възползват само приближени на властта, сред които вече са и представителите на ДПС.

Ден след шокиращата сесия на ОбС и нерегламентираното изказване на ДПС лидера Тосунов, съобщението за очаквания ислямски свещенослужител се завъртя и по общинското кабелно радио. Сухиндолци са потресени и заради факта, че за да бъде настанен в общински апартамент очакваният имам, на улицата ще бъде изхвърлено учителско семейство. Общината разполага само с три свои жилища, където се настаняват специалисти, които липсват в Сухиндол и които са привлечени от други райони. В тези жилища, с решение на ОбС, в момента живеят учители от основното школо и от детската градина, заедно със семействата си.

Източник: centralnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *