Подставени лица на Моника Станишева взимат от държавата 549 000 лева

Моника Станишева    Компанията „Ивент дизайн“ на Мария Арсова ще изпълнява поръчка на „София тех парк“ за ОРГАНИЗИРАНЕ НА СЪБИТИЯ ПО   ПРОЕКТ   “НАУЧНО-ТЕХНОЛОГИЧЕН ПАРК”, КОЙТО СЕ ИЗПЪЛНЯВА ПО ОП „РАЗВИТИЕ НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА” 2007-2013, ПРИОРИТЕТНА ОС 1: „РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКА, БАЗИРАНА НА ЗНАНИЕТО И ИНОВАЦИОННИТЕ ДЕЙНОСТИ”.

Поръчката е за 480 000 лв. без ДДС. Мария Арсова е близка до Моника Станишева, ж ената на лидера на БСП Сергей Станишев, твърдят от ПР средите. „Ивент дизайн“ е изпълнявала редица обществени поръчки по времето на Николай Василев, докато беше министър на държавната администрация. Най-вече те са били по оперативна програма „Административен капацитет“. Моника Станишева, Мария Дивизиева( бивш зам-министър на Николай Василев), която сега е началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски и майката на Николай Василев са съдружници в дружеството „Експат Бета“ АДСИЦ. Интересен момент е, че директора на „София тех парк“ е Елица Панайотова, която е племенница на Пламен Панайотов и още повече стеснява кръга около бившите управляващи от НДСВ в тройната коалиция.

Хора от ПР средите възнамеряват да сезират ОЛАФ и прокуратурата за проведената обществена поръчка.  Моника Йосифова-Станишева е кандидатствала и чрез друго дружество по поръчката –  “Българска издателска компания” АД. Тя е печелила поръчка в консорциум със същата фирма за производство на рекламно-информационни материали за Оперативна програма околна среда – Консорциум „БИК-Калини“, Актив Груп“ и „Ламбаджиев Стандарт“ ООД. Поръчката е била за  520 140 лева, показва изнесената от Министерски съвет преди един месец справка.  Фирмата на Моника Йосифова е “Актив груп”. Самата тя била притеснена да печели поръчки при сегашното правителството, за да не я обвиняват нея и да няма вътрешнопартийни атаки срещу съпруга и Сергей Станишев, твърдят от рекламния бранш. За целта щяла да печели през други приближени фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *