Пернишките килъри виновни за убийството на Георги Илиев?

Светлозар ЛазаровЗадържано е още едно лице от тази група за мокри поръчки от Перник. Изровени са тленните останки на едно лице.

Днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата. Очакваме това да е Теодор Неофитов. Очакваме и експертизата на оръжието, открито при обиските. Това съобщи в интервю за БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Относно съпричастността на групировката към убийството на боса на „ВИС 2“ Георги Илиев, Лазаров каза: „Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н.

В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови“.

По повод сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР в последните дни, Лазаров каза: „Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе съответната наказателна отговорност. Аз сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР го разглеждам като техен законов ангажимент“. „Към момента няма информация, че бандата на Валентин Янев – Бореца и Мартин Антов да е свързана с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев“, сподели Лазаров. „Реформата в МВР се случва отгоре надолу, структурирани са 3 нови отдела към ГД „Национална полиция“.

Няма уволнени хора, така че не може да става дума за чистка в МВР, заяви главният секретар.

Източник: novini.bg

Един коментар по “Пернишките килъри виновни за убийството на Георги Илиев?

  1. Този маймуночовек докога ще ни го показват. Що не го сложат в зоологическата градина и като ни домъчнее за него ще го посещаваме за бонбонче!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *