Пеевски пратил SMS до Василев: Давам ти последен шанс, знам къде си, ще те намеря

Цветан Василев“Давам ти последен шанс, Знам, къде се намираш. Не ме карай да върша групости. Ще те намеря.”

Такъв заплашителен SMS е изпратил Делян Пеевски на Цветан Василев миналия вторник. По това време Василев се е намирал по бизнес дела във Виена. Заплахата със смърт, идваща от бившия му бизнес партньор, го е принудила да остане в австрийската столица по-дълго от предвиденото.

Това съобщава днес влиятелният австрийски в. “Дер Щандард” в публикация под заглавие “Заплахи за смърт в българския олигархичен спор” и уточняващо подзаглавие “Австрийската федерална криминална служба иска ареста на влиятелния български олигарх и парламентарист Делян Пеевски”.

“Това не е за първи път. На 22 май Василев, един от най-големите, но и най-оспорвани предприемачи в България, е получил телефонно обаждане пак във виенски хотел. Пеевски търсел килър, съобщил позвънилият, чието име е известно. Бившият близнес партньор щял да плати 5 милиона долара за поръчково убийство на Василев”, пише авторът на публикацията Маркус Бернат.

Василев се е обърнал към австрийската Федерална криминална служба във Виена с молба да започне следствие. Тя се е задвижила след втората смъртна заплаха с есемеса. По информация на “Дер Щандард” Трети отдел към криминалната служба – Разследване на организираната и обща престъпност, миналия петък се е обърнал към българската прокуратура. Отправена е била молба за издаване заповед за арест на Пеевски.

В четвъртък – 12 юни, след мащабна акция, която после се оказа, че е по инициатива на МВР, прокуратурата образува проверка срещу трима приближени на Василев, които пък щели да убиват Делян Пеевски. Формулировката бе най-тежката възможна – „опит за убийство“, но още в събота – 14 юни, съдът освободи Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев без никаква мярка за неотклонение.

В сряда – 18 юни, главният прокурор Сотир Цацаров призна, че по проверката няма нито едно доказателство, което да сочи към опит за убийство. Той призна, че държавното обвинение е сгрешило. Все пак прокуратурата се отказа само да обжалва мярката за неотклонение на тримата, но още не е свалила обвиненията срещу тях.

Източник: clubz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *