ПАРТИЯТА НА ПУТИН НА КРАЧКА ОТ КОНСТИТУЦИОННО МНОИНСТВО В ДЪРЖАВНАТА ДУМА

putin-bgnes

Руският президент е доволен от резултатите на изборите

Партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия“ спечели парламентарните избори в страната с 44,5% от гласовете. Това сочат резултатите от екзит пола. На второ място е ЛДПР с 15,3% от гласовете, на трето — КПРФ с 14,9%, на четвърто – „Справедлива Русия“ с 8,1%. Изборите завършиха с драстичен спад на активността на избирателите. Вотът на 18 септември са първите парламентарни избори в Русия след анексирането на Крим.

Руският президент Владимир Путин приветства победата на управляващата партия „Единна Русия“ на парламентарните избори, предадоха Ройтерс и ТАСС. „Вече можем с увереност да кажем, че партията постигна много добър резултат – тя победи“, заяви Путин пред партийни активисти в щаба на „Единна Русия“, редом до министър-председателя и лидер на партията Дмитрий Медведев. Според Путин руснаците са гласували за политическа стабилност. „Положението не е лесно, хората го усещат. Те искат и се надяват, че политическата ситуация ще е стабилна“, каза той.

Медведев определи победата на „Единна Русия“ като „много добър резултат“, посочва ДПА. „Очевидно е, че „Единна Русия“ ще има мнозинство в Думата. Нека да видим колко голямо мнозинство“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *