ПАЛЕСТИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ОТКАЗА ДА ПРИЕМЕ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НА САЩ, ОТ ГАЗА ИЗСТРЕЛЯХА РАКЕТИ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ

phpwtmggh_800x_

Израел удари позиции на „Хамас” в отговор на палестинския обстрел

Палестинският президент Махмуд Абас е отказал да приеме вицепрезидента на САЩ Майк Пенс по-късно този месец. Пенс, който ще прави обиколка в региона, е поискал среща с Абас на 19 декември във Витлеем. „Такава среща няма да има. (Пенс) не е желан в Палестина“, заяви Джибрил Раджуб, високопоставен представител на движението на Абас, Фатах, цитиран от Ройтерс и БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс увери, че решението на американския президент Доналд Тръмп да признае целия Ерусалим за столица на Израел не е сигнал, че Съединените щати се оттеглят от мирния процес. Не зная някоя друга страна да се готви да последва нашия пример, отбеляза Сандърс пред репортери, като уточни, че все пак не е запозната с плановете на другите държави.

Израелско телефонно приложение, даващо тревога за ракетни нападения, подаде сигнал, че по няколко места в Израел са били изстреляни ракети от Ивицата Газа , предаде Ройтерс. Сирени за известяване на ракетен обстрел са се задействали днес на две места в Израел, съобщи израелската армия, цитирана от ТАСС.

Става дума за южните райони Хоф Ашкелон и Шаар ха Негев. След проверка на сигналите израелската армия каза, че две ракети, изстреляни от Ивицата Газа, не са достигнали до израелска територия, пише БТА.

По-късно Израел удари две позиции на движението Хамас, след като ракета от ивицата Газа избухна в Южен Израел, съобщи израелската армия, цитирана от ДПА. „Държим „Хамас“ за отговорно за враждебната дейност, извършена срещу Израел от ивицата Газа“, написа армията в Туитър. Освен ракетата днес са били изстреляни и други снаряди по Израел, но те са паднали в ивицата Газа, уточни израелската армия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *