ОЩЕ ЕДИН ДЕПУТАТ НАПУСНА ГРУПАТА НА БСП НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

768x432

Чавдар Велинов имал непреодолими ценностни различия с провежданата политика на партията

Още един депутат напусна парламентарната групата на БСП – Чавдар Велинов. Това е седмият депутат, който Корнелия Нинова губи след преизбирането ѝ за председател на партията. Новината съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. Посочените от него причини са непреодолими ценностни различия с начина на вземане на решения и работата в ПГ на социалистите.

Припомняме, в края на септември месец шестима депутати напуснаха групата на левицата – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев. От тях петима обявиха, че напускат и партията – без Валери Жаблянов. Така ПГ група на БСП остава със 71 депутати.

Чавдар Велинов от избран в 15-ти Многомандатен избирателен район – Плевен. Той бе 10-ти в листата на „БСП за България“, какъвто бе и номерът на партията в бюлетината на парламентарните избори през 2017 г. Според негови колеги Велинов се чувствал недооценен от Корнелия Нинова.

За нас беше изненада напускането на още един депутат на парламентарната група, коментира заместник-председателят БСП в парламента Христо Проданов.“Не сме разговаряли с този колега. Когато ни напуснаха 6-те народни представители, на парламентарна група се събрахме всички и председателят на парламентарната група Корнелия Нинова постави ясно въпроса, ако има още някой, който има желание да напусне парламентарната група да го обяви веднага. Тогава този въпросният колега беше на заседанието и не е заявил никакви такива намерения. Така че за нас това е изненадващо“, каза Проданов.

Депутатът от Плевен Стефан Бурджев допълни, че вчера е говорил с плевенската партийна организация и обясни, че никой не е уведомен. По думите му хората са смутени и разорачовани.

Един коментар по “ОЩЕ ЕДИН ДЕПУТАТ НАПУСНА ГРУПАТА НА БСП НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *