Очевидец в „Аспарухово”: Няма никаква организация за възстановяване на щетите

Потоп в АспаруховоВарненецът Мартин Йосифов отишъл в бедстващия квартал да помага, но заварил само 2 багера, 1 полицейска кола и много телевизионни екипи.

Специално за Bulgaria-news варненецът Мартин Йосифов разказа, че в момента в бедстващия квартал „Аспарухово” няма никаква организация и не се прави нищо за възстановяването му.

„Отидох към 7 часа в Аспарухово, за да помогна с каквото мога, но там не се случва нищо. В центъра нямаше униформени хора, само 2 багера, 1 полицейска кола и 5-6 телевизионни екипа. Очаквах, че поне ще има някаква палатка и някаква организационна структура, която да казва как да помогнем. Поне да ни дадат по една лопата и да разчистваме или да носим питейна вода. За мен положението там сега е пълен хаос, няма Гражданска защита, няма я Пожарната, а на жандармерията видях една кола, която не возеше хора. Няма нито щаб, нито някой да регулира движението, никаква организация.”

Мартин разказва, че пътят до „Аспарухово” е проходим и се стига дотам с превоз, макар че е много кален. Водата вече се е оттеглила от улиците. Всъщност 3-4 са улиците, откъдето е минала вчера водната и кална стихия и са били като кални реки. По другите улици се минава нормално.

„Учуден съм, че реакцията на съответните органи и служби е нулева. Дори при едно ПТП има повече хора, служби и отцепване на пътя, а тук – нищо.

Той уточни, че картината в квартала не е като след война, все пак има хора, коли и се движат.

Мартин потвърди информацията, че Аспаруховия мост е отворен за движение, но е затворено едното платно, което води към него.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *