ОТ ДНЕС ВЛИЗА В СИЛА НОВО РАЗПИСАНИЕ НА ВЛАКОВЕТЕ

Traveler 1

В графика за следващата година се запазва обемът превози, но има промени в часовете на тръгване и пристигане на влаковете

От БДЖ уточниха, че и през 2017 г. най-големите проблеми в разписанието са регионалните влакове, които обслужват пътниците между големите градове и околните по-малки населени места, защото няма достатъчно композиции. Причини за това са както липсите на подвижен състав, така и ограничената субсидията от държавата.

586 влака ще се движат в новото разписание. От БДЖ са категорични, че обемът на превозите се запазва, но са променени часовете на тръгване и пристигане на много композиции. Идеята на това е да се създадат нови връзки и така да се привлекат повече пътници. Големият проблем в разписанието, какво всяка година, остават регионалните влакове, каза директорът на „Пътнически превози“ Димитър Костадинов. Костадинов уточни, че всяка промяна на графика за една гара се отразява и на други населени места. Затова в тези случаи би трябвало да се избират местата с повече пътници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *