Осъдиха на 5 години затвор бизнесмен, измамил Филип Киркоров

СъдВарненският окръжен съд наложи ефективна присъда „пет години лишаване от свобода“ на бизнесмена Пламен Маджуров, измамил Филип Киркоров, като съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание два апартамента на руската мегазвезда в комплекса „Порт Палас“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, съобщиха от пресслужбата на съда, предават от novini.bg.

Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата, е в големи размери – 1 802 579 лева. Съдът оправда Маджуров в съучастие с втория подсъдим Даниел Иванов умишлено да е внесъл неверни обстоятелства в нотариалния акт за продажбата на жилищата.

Първата съдебна инстанция наложи още две наказания на Пламен Маджаров, като го лиши от право за срок осем години да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество.

За същия срок – осем години, Маджуров няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество.

Вторият подсъдим по делото за измамата – Даниел Иванов, беше оправдан и по двете обвинения за извършени действия по измамата като помагач и съизвършител с Маджуров.

Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Пламен Маджуров – „парична гаранция“ в размер на 40 000 лева.Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *