Осъдиха жена да плати 500 лева, защото качвала клипчета във vbox7

Глобиха с 500 лв. жена за качване на клипове във vbox7На пробация и глоба от 500 лева осъдиха жена, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права.

Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7.

По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Жената била безработна, омъжена и до момента неосъждана. Тъй като обичала да слуша популярна музика, се ровела в сайтове и сваляла парчета. Пред съда тя отговаряше по обвинение за нарушаване на авторските права за общо 19 хита, повечето от които на Лейди Гага, Бионсе и Кейти Пери.

„Искам да кажа, че не съм съхранявала видеоклиповете на компютъра си. Свалях ги от един сайт и ги качвах на друг“, казва пред съдебния състав подсъдимата. Според заключенията на назначена по делото експертиза действията на жената трябвало да се третират като използване на обект на авторско право по друг начин, пишат от 24chasa.bg

Според магистратите от извършеното престъпление не са причинени имуществени вреди, заради което съдът одобрил споразумение между Районната прокуратура и подсъдимата. Тя се съгласила на пробация със задължителна регистрация по настоящия си адрес и на срещи с пробационен служител за една година.

Заради клиповете ще плати и глоба от 500 лева, както и други 200 лева, колкото е струвала направената експертиза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *