ОСТАВКА, СЪД, СМЯНА НА СИСТЕМАТА ПОИСКАХА БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Protest bgnes

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от групата във „Фейсбук“, озаглавена „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“

Без напрежение и провокации започна протеста, придружаван с викове „Оставка“ и „Мафия“, освиркване и надути вувузели. Протестиращите развяват трибагреника. Да си върнем нацията, призова един от протестиращите. Те се обявиха срещу начина на отдаване на концесии, срещу високите цени на тока, парното и водата.

В протеста участват и пенсионери, представители на паравоенни формирования, националисти и други граждани. Площадът пред паметника на Цар Освободител е блокиран. Полицейското присъствие в центъра на София е засилено.

Недоволните бяха обединени от група във „Фейсбук”, която според организаторите е имала 34 000 участници.  В петък организаторите дадоха пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Искането на групата „Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии“ е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-ото народно събрание. Според организатора Емил Русанов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание.

Следващият протест ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция за тревожното състояние на България. След това ще има нови протести през около месец-два.

Протестът е под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *