Орешарски оцеля и при петия вот на недоверие

петия вот на недовериеВотът на недоверие за финансовата политика на кабинета не мина. От 224 гласували „за“ бяха 109, „против“ – 114, „въздържал се“ – един.

109 депутати подкрепиха искането на ГЕРБ за вот на недоверие, сред които 85 от ГЕРБ, 22 от „Атака“ и 2 независими. „Против“ бяха 114 депутати – 79 от БСП, 34 от ДПС и 1 независим. Вероятно въздържалият се е Георги Кадиев от левицата, чиято оставка още не беше гласувана. Това стана по-късно.

Преди гласуването ГЕРБ излезе с остра декларация. Държавата е в институционална криза, България е на прага на финансова катастрофа, а има основателни съмнения, че правителство замита следите си, затова трябва да подаде оставка веднага, заяви Цвета Караянчева от името на партията.

Категоричната оценка за управлението беше дадена на евроизборите. Кабинетът се опитва да прикрие мащаба на катастрофата, в която оставя държавата. Управляващите партии ударно назначават свои кадри във важни постове. В последните дни нелегитимното 42 Народно събрание избра партийно ръководство в Сметната палата. Незабавно освободете народа от вредното си присъствие”, добави Караянчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *