Орешарски избяга с кордон от полицаи

ОрешарскиПремиерът Пламен Орешарски напусна парламента, изведе от два кордона от полицаи. Униформените осигуриха тунел сред хората, за да минат колите на министър-председателя. Лидерът на БСП Сергей Станишев още е вътре, където се провежда спешно заседание на червената парламентарна група. Жалка постъпка, коментираха хората на бунта.

„Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава?“, коментира Орешарски преди да напусне Народното събрание. И нарече сериозен проблем, че парламентът не функционира, като изрази надежда, че депутатите ще нормализират работния си процес.

„Не се чувствам заложник, парламентарният кворум не е мой въпрос“, каза още Орешарски. Министър-председателят заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер, кабинетът е сформиран и попълнен. Зам.-министрите – колкото толкова“, коментира той.

Униформените чертаят план как да изведат депутатите от БСП от сградата, съобщи Оффнюз.

Източник: dartsnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *