ОПОЗИЦИЯТА ПРОВЕДЕ МАЩАБЕН ПРОТЕСТ В СКОПИЕ

epa07195371 Supporter of the biggest opposition party VMRO DPMNE attends the protest against the Government in Skopje, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 28 November 2018. They are protesting against Government politics and economic situation in the country. EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Християн Мицковски, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ обяви, че искат оставката на Зоран Заев

Мащабен антиправителствен протест се проведе в Скопие. Демонстрацията беше организирана от най-голямата опозиционна партия в страната – ВМРО-ДПМНЕ. Лидерът на опозицията Християн Мицковски обяви, че събралите се в центъра на македонската столица искат оставката на премиера Зоран Заев и са готови да продължат с протестите.

„ВМРО-ДПМНЕ излиза на улиците, за да свали управлението на Зоран Заев, а през идните зимни месеци ще водим хората на улицата, когато ситуацията стане изключително тревожна. Държавата е превзета от егоистичния елит, който изземва власта от хората „, каза още Кристиан Мицковски.

Хората скандираха и срещу промяната на името на страната и се противопоставиха срещу искането за екстадиция на бившия премиер Никола Груевски от Унгария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *