Огромно Пиле от Ада смути учените в цял свят (ВИДЕО)

ДинозавърОстанките от гигантското триметрово чудовище, покрито с перушина, са били открити от археолози в Америка, като заради внушителните му размери и необичайната му природа го наричат гигантското Пиле от Ада. Този звяр е обитавал планетата ни преди повече от 66 млн. години, предават от chudesa.net.

Пернатото Пиле от Ада е имало подсилена дълга шия, с огромна опашка и висок гребен на главата, което е допринесло за името му, дадено от учените. В края на неговите предни крайници има запазени много дълги и остри нокти. Целият ръст на това чудовище достига до над 3 метра от клюна до върха на опашката, като само бедрата му са с размери от 1,5 метра. Според експертите, древният динозавър е обитавал заливните тераси, а се е хранил основно с растения, малки животинчета и евентуално с яйца. Възрастните екземпляри са били с тегло от над 300 кг.

Останките от гигантското Пиле от Ада са били открити в щата Дакота, където са били изкопани и фосили на Тиранозавър Рекс и от Трицератопс. Скелетът от новият вид пернат динозавър се съхранява в Природонаучния музей „Карнеги” в Питсбърг.

Пернатото древно животно принадлежи към семейството на Овирапторозавврите. Те са открити в Северна Америка, а единственият досега открит екземпляр представлявал скелет на мистериозно чудовище, което до този момент е било загадка за науката. Това сподели Ханс Дитер, куратор на отдела за гръбначна палеонтология към Националният природонаучен музей Смитсониън. С откриването на гигантското Пиле от Ада, най-накрая археолозите са открили доказателства за това каква е връзката на този досега не проучен вид с останалите разновидности на динозаврите.

Дитер разкри още, че огромното Пиле от Ада е било изключително бърз бегач, чиито огромни нокти на предните му крайници са му позволявали да се бие. При внимателния анализ на останките от този пернат динозавър показва, че този звяр често е попадал в схватки. Дори има калцирано супено ребро, както и два от пръстите му са били с артрит, причинен от разтегнато сухожилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *