Няколко протеста блокират центъра на София днес

Няколко протестаЗаради няколко различни протеста, провеждащи се по различно време в София, движението през центъра на града ще е блокирано.

В 11,00 ч. „Ранобудните студенти” отново ще поискат оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Те ще тръгнат от Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, за да стигнат до парадния вход на Народното събрание.

За 11,15 ч. е обявено началото на националното протестно шествие-митинг на КНСБ. То ще започне от централата на организацията на пл. „Македония“, ще продължи по бул. „Христо Ботев“, бул. „Ал. Стамболийски“ до пл. „Света Неделя“, а оттам – по бул. „Цар Освободител” до НС. По пътя шествието ще спре пред Министерството на здравеопазването и пред Министерския съвет.

От 10,00 ч. до 12,20 ч. се забранява влизането и паркирането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цар Освободител” между ул. „15-ти ноември” и бул. „Васил Левски” в посока бул. „Васил Левски”, съобщават от Софийската община. (Вж. повече за ограниченията в движението)

В 12,00 ч. на паркинга на северната дъга на храм-паметника „Св. Александър Невски” пък ще има протест на таксиметрови шофьори. За целта ще пристигнат протестиращи от Пловдив и Смолян. Те ще преминат пеша по ул. „Оборище”, ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Дондуков” до пл. „Независимост“ и обратно, но без да блокират движението. (Вж. повече за ограниченията в движението заради този протест).

Исканията им са колите им да не се сменят на 10 години, да бъде въведена еднаква минимална тарифа за всички фирми и шофьорите да не се явяват на психотест всяка година, а само в началото на кариерата и при тежки нарушения. Все още не е известно дали към шествието им ще се включат таксиметрови шофьори от София.

Протестът трябва да приключи до 15 ч.

Лидерът на движение „България без цензура” Николай Бареков пък заплаши, че ако не бъде допуснат до заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, ще окупация на президентството.

КСНС започва в 14,00 ч.

Във връзка с протестите от 11.30 часа Нова ТВ ще излъчи извънредно студио „Актуално” с водещи Мирослава Иванова и Николай Дойнов. Зрителите ще могат да следят случващото се в директни включвания, както и да чуят актуални коментари по темите на деня от специалните гости в студиото.

Протестите срещу кабинета във вторник вечерта преминаха спокойно. Студенти и техни поддръжници пяха и танцуваха пред Народното събрание, по-късно към тях се присъединиха и група протестиращи, която се събира пред Министерския съвет.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *