НФСБ ЩЕ СЕ ЯВЯВА САМОСТОЯТЕЛНО НА ЕВРОИЗБОРИТЕ НАЧЕЛО СЪС СИМЕОНОВ

Simeonov bgnes

Единствено ако другите партии в Обединени патриоти приемат номинацията на бившия вицепремиер, е възможно запазване на коалицията

Бившият вицепремиер Валери Симеонов е номиран за водач на листата на евроизборите. Това стана ясно на пресконференция на НФСБ в централата на партията. В името на коалиционното партньорство до настоящия етап не са провеждани разговори с други политически партии, различни от коалиционния формат, обясни заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев. До този момент обаче разговорите не са дали резултат и така за НФСБ остава вариант явяването на избори самостоятелно.

По думите му разговорите в двустранен формат – между НФСБ и ВМРО, са станали безрезултатни.  Ячев обясни, че и ВМРО с номинирането на Ангел Джамбазки за водач, и с действията на Атака да се сформира консервативен блок, са действия за самостоятелно явяване.

Ако се стигне отново до разговор за евентуално явяване на евроизборите с коалиция Обединени патриоти, това ще бъде нашето желание – водач на общата листа да е Валери Симеонов, подчерта Борис Ячев.

Валери Симеонов за водач на листата е издигнат от структурите в София, област и град Пловдив, Бургас, Варна, Перник, Благоевград и Враца. По думите на Борис Ячев всяка една от трите партии в коалицията трябва да продължи да си изпълнява ангажиментите към общото управление с ГЕРБ.

От НФСБ считат, че връщането на прага на преференциите би било препъни-камък за коалиционните и политическите взаимоотношения и няма да подкрепят последващи промени в Изборния кодекс. НФСБ искат да видят дали президентът ще наложи вето върху Изборния кодекс.

Хората на Симеонов нямат драма с избора на нов състав на Централната избирателна комисия.  „Нямаме кандидатура за ЦИК, защото мислехме, че тя може да продължи в този си състав. Чисто политически егоисточно, ние имаме полза да бъде сменен състава на ЦИК, защото по този начин ще имаме наши представилите там“, посочи Борис Ячев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *