НОВ РЕКОРД ЗА ФЕЙСБУК: БРОЯТ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ИЗПОЛЗВАЛИ СОЦИАЛНАТА МРЕЖА, ЗА ПРЪВ ПЪТ ДОСТИГНА 1 МИЛИАРД

Mark Zu

 

Това стана в началото на тази седмица – в понеделник всеки седми човек на Земята е използвал Фейсбук, за да се свърже с приятелите и роднините си или пък да се информира. Близо 1.5 милиарда потребители влизат поне веднъж на месец в социалната мрежа. Според създателя на компанията Марк Зукърбърг, „ това е само началото в комуникационното обединяване на света“.   „Много се гордея с нашето общество и прогрес, който постигнахме. Нашето общество държи на това, всеки човек да получи глас, да съдейства за разбирането и да предоставя на хората все повече от възможностите на съвременния свят”, написа Зукърбърг в профилът си във Фейсбук.

Потребители от цял свят коментираха постижението с благодарност за начина, по който фейсбук свързва хората днес. Потребител от Япония сподели, че при земетресението през 2011 година единствено благодарение на фейсбук близките й са разбрали, че е жива и здрава.

Друг потребител благодари за възможността за свързване на хора със сродни интереси в гурпи в социалната мрежа. Той е открил група свързваща близнаци, загубили своя близнак. Благодарение на нея той е преодолял мъката си и е открил сили да продължи живота си.

Журналистката Соня Колтуклиева също коментира постижението на Фейсбук: „За съжаление в моята страна, България, има медиен монопол, установен от зли, безскрупулни и богати хора. Това е истинска мафия, която подтиска всяко различно мнение. Това е обединение на магистрати, политици, олигарси и държавни институции срещу свободата на словото. Само благодарение на Фейсбук можем да кажем каквото мислим. За нас Фейсбук означава свобода. Благодарим ти, Марк!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *