НОВО РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ НИКОЛА ГРУЕВСКИ

Gruevski bgnes

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ е заподозрян за пране на пари и облагодетелстване от обществени поръчки за строеж на пътища

Никола Груевски беше премиер на Македония в продължение на 10 години. Сега той е обвинен, че е главният стратег на операция за нелегално финансиране на партията му. Специализираната прокуратура е започнала 3 нови разследвания срещу него. Те са за злоупотреба с власт, незаконно финансиране и пране на пари. Те са под кодовите названия „Тапир“, „Траектория“ и „Тревник“.

Прокуратурата поиска замразяване на част от имотите на Груевски. Припомняме, че името му вече бе замесвано в скандали, а срещу него се водеха и дела.

През март специалната прокуратура в Македония обяви, че разследва двама от най-приближените журналисти на ВМРО-ДПМНЕ – Драган Латас и Ивона Талевска от телевизия „Сител“. Според обвинението, благодарение на укриване на данъци за регистрирани от двамата фирми, журналистите са пазарували стоки на изключително високи цени: Латас се сдобил с мебели за 65 000 евро, дюшеци за по 3000 евро, ръчен часовник за 2 300 евро, а Талевска – бельо за 500 евро, дрехи, чанти и обувки за 33 000 евро, очила, гримове и пудри за 1 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *