НОВАТА ГОДИНА ЗАПОЧВА С НЕОБИЧАЙНО ТОПЛО ВРЕМЕ, НО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ИДВА СНЯГ

655-402-temperaturni-rekordi-na-31-mart-april-zapochva-sys-slynce

Максималните температури ще са в интервала от 10 до 15 градуса

Новата година започва със слънчево време, с незначителна облачност, почти без вятър. В сутрешните часове на места в низините е възможно да се образуват мъгли или ниска облачност. Затоплянето ще продължи, като максималните температури ще бъдат в интервала 10-15 градуса.

Минималните температури също са в комфортната зона за зимния сезон: от -2 до 2 градуса. Във вечерните часове облачността ще започне да се увеличава от запад.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Вечерта над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максимални температури на въздуха 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Привечер от запад облачността, отначало средна и висока, ще започне да се увеличава.

Във вторник и сряда над страната ще е предимно облачно, но сравнително топло. На места ще има слаби превалявания. После зимата постепенно ще започне да взима превес. Вятърът ще се ориентира от запад и с него ще започне застудяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *