НИНОВА: СПЕЦПРОКУРАТУРАТА Е ОБРАЗУВАЛА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ОГРАДАТА

Ninova bgnes

Според левицата има доказателство за корупция в прокурорската проверка

Вчера получихме отговор от специализираната прокуратура на наше питане докъде стигна разследването за строителството на оградата. От този отговор разбираме, че специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Всичко, което сме казали за оградата е истина, обяви на брифинг Корнелия Нинова и попита: Краде ли правителството от оградата?

Според Нинова фактът, че производството е образувано от специализираната прокуратура, означава, че то е за допускане на престъпления от висши длъжностни лица, защото специализираната прокуратура се занимава с този кръг лица. „Докладът на ДАНС не може да ни бъде предоставен, тъй като е част от доказателствения материал. В Правна комисия главният прокурор цитира, че в този доклад има констатации за завишаване на цените и за неупражнен контрол при строителството. Това са два състава на две престъпления“, каза Нинова.

Социалистите обявиха, че очакват прокуратурата да си свърши работата. Корнелия Нинова посочи, че се правят поправки в Закона за обществените поръчки (ЗОП), така че ремонтът и поддръжката на оградата да става с пряко договаряне.

„За нас това означава, че искат да заметат следите от лошото строителство чрез ремонтите и чрез и поддръжката да продължат да крадат от оградата. Уважаеми български граждани, това са вашите пари, които сте си изкарали от заплати, платили сте данъци и някой в държавата ги краде през строителството на оградата, а искат и с тези поправки в закона, да продължат да ги крадат от ремонтите и поддръжката. Затова настояваме Законът за обществените поръчки да бъде изтеглен спешно, а ако го вкарат в зала утре, няма да го подкрепим“, категорична бе Нинова.

От своя страна Елена Йончева коментира, че е бил направен опит тази корупция да бъде засекретена. Според Йончева фактът, че оградата е попаднала в обектите за национална сигурност, е опит информацията за корупция да стигне до обществеността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *