НИНОВА: БОРИСОВ СЕ ПЛАШИ ОТ ЛИЧЕН СБЛЪСЪК, БОРИСОВ: НИНОВА ОТКАЗА ДЕБАТА

Borisov Ninova BGNES

Щабовете на двамата лидери не успяват да се разберат за формата на сблъсъка

След като вчера бе оповестено, че очакваният телевизионен дебат между лидерите на ГЕРБ и БСП ще се проведе в сряда от 19:30 до 20:50 ч. в зала 6 на НДК, днес съдбата му се оказва доста несигурна. БСП и ГЕРБ обаче досега не са се разбрали за формата на ТВ дуела, а по-рано днес двамата лидери се размениха обвинения, че се опитват да изклинчат от срещата.

Корнелия Нинова коментира тази сутрин пред bTV, че „с Бойко Борисов не сме конферансиета, ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”. „Зависи от ГЕРБ и от г-н Борисов. Ние бихме искали да има лидерски дебат между двамата за визията, за развитието на България. Г-н Борисов иска това да стане с експерти, което пък за нас не е приемливо“, категорична е позицията на Нинова, цитирана от „Фокус“. По мнението на Нинова, Бойко Борисов се опасява от личен сблъсък. Тя обясни, че от БСП не се опитват да провалят дебата, защото още от самото начало са ги поканили в този формат. Нинова поясни, че днес ще продължат разговорите между партиите.

Малко по-късно обаче в съобщение до медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Нинова отказала дебата: „Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа.” Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *