НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВЛАСТТА? РАДЕВ ПИТА КАРАКАЧАНОВ ЗАЩО АРМИЯТА ГОНИ УБИЕЦ

Karakachanov bgnes

Вицепремиерът не се е запознал с писмото от Дондуков 2, но заяви: „Аз съм преценил, аз си нося отговорността“

Президентът Румен Радев, който е и върховен главнокомандващ, е поискал обяснение от военния министър Красимир Каракачанов на какво основание е изпратил армията да участва в издирването и арестуването на обвинен за убийство. Това бе потвърдено в телевизионно интервю на Каракачанов пред бТВ тази сутрин. Той обяви, че помощта от армията е поискана от заместник-министър на вътрешните работи.

Стана ясно, че Каракачанов е разпоредил помощта с устна заповед. Никой не трябва да се притеснява от тази заповед, категоричен бе военният министър и обяви, че в понеделник ще отговори официално на писмото на президента.

Каракачанов е разпоредил военните да извършат учение с цел разузнаване. В горите специалните сили са по-обучени от полицаите, категоричен бе военният министър. „Аз съм преценил, аз си нося отговорността“, подчерта той. Армията трябва да участва в мероприятия по опазване на обществения ред, категоричен бе Красимир Каракачанов. Каракачанов обясни, че обвиненият за убийството на съпругата си Георги Генов бил опасен и никой не знаел какво  точно ще извърши този човек, който е охранител.  „Извършва брутално убийство в центъра на български град. В закона за противодействие на тероризма една от дефинициите за тероризъм е този, който създава смут и страх в населението“, посочи Каракачанов.

Шумът е проблем, защити той акция „Тишина“ на колегата му Валери Симеонов. Шумът пречи на нормалните почиващи, подчерта той. Този шум се чува и в Несебър, и във Влас,смята Красимир Каракачанов. Той не се притеснява от вот на недоверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *